Bussfobi og reisesyke.

Hola el blog!

I dag skal jeg snakke om noe som jeg har holdt inni meg en stund. Noe dypt, ekte, men grusomt.
Nemlig at jeg hater å kjøre buss! Vent, jeg hater busser generelt...

Jeg blir så syk :(
Saken er at jeg har helt forferdelig overfølsom reisesyke. Jeg blir kvalm og svimmel... SÅNN. Bare jeg merker at en personbil/buss rører på seg, bare motoren skrues på, bare når jeg tar setebeltet over kroppen, bare jeg ser på en buss. Det eneste som kan, men ikke nødvendigvis vil hjelpe meg fra å kaste opp er å blaste musikk gjennom ørene mine så jeg ikke er klar over at jeg sitter i en buss, og alle vinduer må være åpne og i tillegg må jeg tygge 4 hubbabubbaer på engang så jeg kan styre angsten i kroppen. Pluss ikke spise mat før turen eller se mat i det hele tatt. Det er to av mine aller største frykt i en og samme situasjon: Frykten for å kaste opp og frykten for å sitte i buss som fører til at jeg 1 av 4 tilfeller kaster opp.

Hjelpes, ja. Jeg liker best å sykle eller å sitte i fly. Og det er jo ingen overraskelse at jeg heller ikke har lappen, men til tross for min fobi så blir jeg ikke kvalm når jeg selv styrer bilen. Some win.

Dette kan nesten framstå som et paradoks eller en form for selvmotsigelse, men slik  er det: Altså jeg oppfordrer alle til å ta i bruk kollektivtransport! Det sparer miljøet for masse unødvendig Co2-utslipp og forminsker farlig utslipp som kan skade både dyr og mennesker. Husker dere det bitchass lange innlegget jeg skrev om isbjørnene her om dagen?

Kollektivtransport kan være morsomt også! Jeg har ingenting i mot å ta toget eller t-banen, jeg synes til og med at det er veldig morsomt. Men det er når jeg står på jernbanesentralen og titter opp på de svære ankomst- og avreiseskiltene og det står "INNSTILT" jeg får øyeblikkelig hodepine og kvalmen når meg til halsen. Og i det siste har det vært spesielt mange innstilte tog fra Oslo og til der jeg bor! Bare tanken på "Buss for tog!" gjør meg svimmel og jeg får lyst til å bare legge meg i fosterstilling og ta noen dype pusteøvelser mens Fergie - Big Girls Don't Cry (ja, det er svært metaforisk) går på repeat. 

Luksusbussen Jenssen
Forrige gang jeg måtte gjennom helvete var i forrige uke faktisk. Jeg ankom jernbanestasjonen med mamma og hva ser jeg? "Innstilt" smiler ondt til meg fra de svarte skiltene over hodet mitt. Men denne gangen var det ikke nok med at jeg skulle ta bussen, nei! Først måtte jeg ta maxitaxi til Rosenhoff. Jeg følte meg som en nervøs kylling på vei til slakteriet. Senere da jeg kom fram til Rosenhoff merket jeg at vindene hadde snudd på rar måte. Jeg vet ikke om jeg skal gi kredit til alle universets guder (for jeg ba stille en bønn til hver eneste eksisterende. Jeg er ikke troende engang! SÅ ILLE ER DET!) for det som skjedde, men istedet for sånne tråe stygge lilla nettbusser med stygge ekle fløyelaktige seter, var det 3,97 meter høye luksusbusser! Der sto de, 7 vakre alternativbusser skapt av engler for slike individer som meg! Jeg vet at de er akkurat 3,97 meter fordi jeg leste det av et klistermerke inni bussen.

Det endte med at jeg satt på første rad hjem og det var nesten magisk. Jeg var ikke kvalm et eneste sekund. Til tross for at NSBs Buss for tog-kompleks brukte 1 time lengre å komme fram til endestasjonen enn vanlig tog var jeg ikke humørsyk i det hele tatt. Takk Arnor E. Jenssen Turbusstransport AS! Takk! Det var som å sitte på et magisk teppe over Dubai, bare at istedet for Dubai var det bondelandskapet i Øst-Norge.Dette var utsikten min:


Dette er tatt fra første rad på høyre side.

 
Her ser du klistremerket som viser at bussen er 3.97 meter høyt.


Det var så god plass på bussen at jeg tok et bilde fra venstre vinkel også!

Busser er som mennesker, forskjellige! Og jeg er ikke kresen, jeg er alltid fornøyd med det beste!
Nå skal jeg ikke være veldig slem, men noen busser faktisk bedre enn andre.

Liste over busser jeg liker:

  • Jenssen Turbuss.
  • Sånne rutebusser som kjører rundt i Oslo.

Liste over busser jeg misliker:

  • Alle andre busser.
  • TIMEkspressen a.k.a Nettbuss: Jeg hater de så mye at de fortjener sitt eget punkt på lista.

#buss #tog #jegkritiserernsb #nsb #bussfortog #hverdag #syk #reisesyke #bilsyk #lappen #bil #jenssen #luksus #fml

3 kommentarer

prinsessen

26.05.2014 kl.17:05

Såå mange som kastet opp? off.. ikke bra!

Hallo, jeg vet ikke!

26.05.2014 kl.17:53

prinsessen: Ingen kastet opp under turen med luksusbussen nei.

Cow-boobies

26.05.2014 kl.21:02

I fremtiden kan du reise rundt med en jetpack.

Skriv en ny kommentar

Hallo, jeg vet ikke!

Hallo, jeg vet ikke!

18, Oslo

Liker å prate om meg selv. Hvis jeg var deg ville jeg nok ikke tatt verken bloggen eller bloggeren fullstendig alvorlig. Mye er tøys, men det meste er sant! Hvis du vil ha autografen min, send meg en melding ok, dette ordner vi! ;*

hits